Bel ons op 0900 678 00 00 of mail naar info@hometeam.nl

Inloggen derden portal

Aansluiten van een wasmachine

Het aansluiten van een wasmachine kan soms een lastige klus zijn, waardoor consumenten ervoor kiezen om de hulp van een loodgieter of installateur in te schakelen. HomeTeam biedt u een erkende loodgieter, die een ruime expertise heeft met het aansluiten van wasmachines in woningen. Bij het aansluiten van een wasmachine dient u met drie verschillende aspecten rekening te houden, namelijk: de toevoer van elektriciteit en water en de waterafvoer uit de machine. Wanneer een van deze aspecten niet op de juiste manier wordt verzorgd, kunnen er complicaties ontstaan.

Tip: wanneer u het aansluiten van een wasmachine zelf wilt doen, is het sterk aan te raden om een instructievideo of stappenplan op internet te volgen. Zo minimaliseert u de kans op lekkages of nog erger, een kortsluiting!

Een wasmachine in huis aan laten sluiten

Vaak wordt voor de watertoevoer van de wasmachine gebruik gemaakt van de leiding van de wastafelkraan. Mocht er geen wastafel in de buurt van een wasmachine zitten, dan kan het noodzakelijk zijn om een extra leiding aan te sluiten op het bestaande leidingnetwerk in uw woning. Deze extra leiding kan vervolgens via een muur of vloer op de wasmachine worden aangesloten. Ook voor leggen of verleggen van leidingen kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Het is belangrijk om eerst de leidingen te leggen of te verleggen, voordat u de wasmachine plaatst.

De waterafvoer op de riolering aansluiten

Naast de watertoevoer is ook de waterafvoer van de wasmachine erg belangrijk. Ook in dit geval zal een loodgieter de afvoer van de wasmachine aan proberen te sluiten op de afvoer van de gootsteen. Mocht er geen gootsteen in de buurt van de wasmachine zitten, dan wordt er gezocht naar een alternatief om het water af te voeren.

Let op: een wasmachine vergt een spatwaterdicht stopcontact met aarding, die is aangesloten op een leiding van 2,5 vierkante millimeter en een zekering heeft van minstens 16 Ampère.

Al onze diensten en producten  Contact opnemen

Onze diensten en producten

HomeTeam heeft zelf alle bouwkundige en installatietechnische specialismen in huis

Alle vakspecialisten onder één dak is simpelweg handig. Het scheelt onze klanten zoekwerk naar de juiste aannemer, tijd en vaak ook kosten. Omdat wij eigen timmermannen, loodgieters, schilders, elektriciens en nog veel meer specialisten hebben kunnen wij sneller en efficiënter werken. Wij houden meer tijd over om samen met u, uw wensen te bespreken.

Contact opnemen     al onze diensten en producten

Vind hier snel de juiste vakman voor iedere klus

sitemap | contact hoger in Google dotsolutions