Bel ons op 0521-854800 of mail naar info@hometeam.nl

Inloggen derden portal

Aansluiten van een wasmachine

Het aansluiten van een wasmachine kan soms een lastige klus zijn, waardoor consumenten ervoor kiezen om de hulp van een loodgieter of installateur in te schakelen. HomeTeam biedt u een erkende loodgieter, die een ruime expertise heeft met het aansluiten van wasmachines in woningen. Bij het aansluiten van een wasmachine dient u met drie verschillende aspecten rekening te houden, namelijk: de toevoer van elektriciteit en water en de waterafvoer uit de machine. Wanneer een van deze aspecten niet op de juiste manier wordt verzorgd, kunnen er complicaties ontstaan.

Tip: wanneer u het aansluiten van een wasmachine zelf wilt doen, is het sterk aan te raden om een instructievideo of stappenplan op internet te volgen. Zo minimaliseert u de kans op lekkages of nog erger, een kortsluiting!

Een wasmachine in huis aan laten sluiten

Vaak wordt voor de watertoevoer van de wasmachine gebruik gemaakt van de leiding van de wastafelkraan. Mocht er geen wastafel in de buurt van een wasmachine zitten, dan kan het noodzakelijk zijn om een extra leiding aan te sluiten op het bestaande leidingnetwerk in uw woning. Deze extra leiding kan vervolgens via een muur of vloer op de wasmachine worden aangesloten. Ook voor leggen of verleggen van leidingen kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Het is belangrijk om eerst de leidingen te leggen of te verleggen, voordat u de wasmachine plaatst.

De waterafvoer op de riolering aansluiten

Naast de watertoevoer is ook de waterafvoer van de wasmachine erg belangrijk. Ook in dit geval zal een loodgieter de afvoer van de wasmachine aan proberen te sluiten op de afvoer van de gootsteen. Mocht er geen gootsteen in de buurt van de wasmachine zitten, dan wordt er gezocht naar een alternatief om het water af te voeren.

Let op: een wasmachine vergt een spatwaterdicht stopcontact met aarding, die is aangesloten op een leiding van 2,5 vierkante millimeter en een zekering heeft van minstens 16 Ampère.

Al onze diensten en producten  Contact opnemen

    

 

                                                 Onze diensten en producten

Het onderhoud aan uw vastgoed snel en vakkundig laten uitvoeren met zo min mogelijk kosten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met bijna 18 jaar ervaring en alle specialismen in huis, zijn wij een professionele partij voor uw vastgoedonderhoud. Bij het plannen van afspraken houden we rekening met de wensen van bewoners maar ook bij grotere projecten betrekken wij de bewoners al ruim van te voren zodat zij weten wat ze kunnen verwachten.

Naast onze vakmannen in loondienst beschikken wij over een grote groep franchisenemers en zijn wij sinds een paar jaar met diverse installatie en bouwkundige bedrijven een partnerschap aangegaan. Zo zijn wij goed in staat om te voldoen aan de vraag naar renovatie of seriematige projecten, kunnen we indien nodig direct opschalen en maken we gebruik van elkaars expertise en kwaliteit.

Contact opnemen     

 

sitemap | contact hoger in Google dotsolutions